dissabte, 23 de febrer del 2013

Drac oriental a Barcelona

Avui tornem a Barcelona, on segurament ens hi quedarem una llarga temporada per poder presentar-vos la seva infinitat de dracs. 
Drac oriental, Barcelona

Aquest matí us en presentem bastant de cop, doncs tots es concentren en el mateix edifici. Avui us parlarem de la casa de Bruno Cuadros o com es coneix popularment com la casa dels paraigües. 

L'edifici està situat a les rambles de Barcelona, concretament al número 82, al costat del metro del Liceu.

El que més destaca d'aquesta casa d'estil modernista és el drac oriental que sosté entre les seves potes davanteres un paraigües (avui en dia la botiga és ocupada per una sucursal bancària però abans era una casa de paraigües). El drac és de ferro forjat i data del 1883. 

El drac oriental va ser dissenyat per l'arquitecte Josep Vilaseca (autor també de l'arc de triomf de Barcelona). Ara bé, l'autor no es va acontentar amb un sol drac sinó que en va projectar molt més. Així doncs us anime'm a parar-vos una estona a veure si sou capaços de veure tots els dracs. 

Nosaltres us deixem una mostra de tots els que hem vist.


Dracs vitrall II
Drac Vitrall I


Senefa dracs contorn edifici
Senefa dracs porxo
Drac Oriental. Casa Bruno Cuadros, Barcelona






Esgrafiada drac II

Esgrafiada drac I













 Us deixem l'enllaç de la casa dels paraigües per tal que la localitzeu, tot i que es veu molt ràpidament passejant per les rambles


localització desl dracs



1 comentari: