dimecres, 13 de març de 2013

Sant Jordi a la Generalitat de Catalunya

Sant Jordi, Barcelona
En l'actualització d'avui us volem presentar un Sant Jordi, doncs la figura del drac va molt lligada a la figura d'aquest Sant.

Segons la llegenda, Sant Jordi va matar un drac que terroritzava a una població i així es va guanyar la mà de la princesa, que era apunt de ser devorada per la bèstia.

Doncs bé, Sant Jordi, el patró de Barcelona, gaudeix de moltes representacions per a tota la ciutat, i possiblement la més vista de totes (tot i que no vol dir la més recordada) és la que avui us mostrem la imatge.

Aquesta escultura, presideix el balcó principal de la façana de la Generalitat de Catalunya. L'autor és Andreu Aleu, i projectar aquesta obra l'any 1867 durant l'ampliació que es va fer del Palau de la Generalitat.

Aquesta estàtua, ha estat testimoni de moltes vides de barcelonins i sobretot de catalans, presenciant des del seu punt immòbil, victòries esportives, declaracions institucionals i protestes dels ciutadans.

Com sempre, us deixem l'enllaç de la localització exacte del drac.

Localització del drac


Per acabar, recordar-vos la nostre adreça electrònica per si descobriu algun drac, ens ho pogueu dir i que surti en aquest blog, dracs.arreu@gmail.comCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada