dimarts, 19 de febrer de 2013

EL NAIXEMENT D'UN DRAC

Sant Jordi del Claustre de la Catedral de Barcelona
Ésser fantàstic de quatre potes, cos cobert d'escames, unes ales membranoses i una llarga cua. Amb el coll llarg i cobert de punxes, ullals llargs i afilats i amb un alè de foc capaç d'arrasar tot un bosc en segons. 

Aquesta és la imatge que ens ve al cap quan ens pronuncien la paraula drac i és aquests són criatures realment captivadores i al mateix temps aterradores.

Però per altres cultures la paraula drac no evoca una imatge del mateix dimoni, sinó que per a ells és la representació de la natura, de la saviesa, de la protecció, de la benevolència. 

Sigui quina sigui la imatge que la paraula drac evoqui en l'imaginari humà, el que és innegable és que els dracs són un nexe d'unió entre totes les cultures del planeta i que hi ha milers d'ulls reptilians amagats per totes les ciutats i viles del món.

Aquesta pàgina neix amb la intenció de ser un recull de tot aquest patrimoni universal. Al llarg de les diferents entrades, anirem mostrant representacions de dracs d'arreu del món. 

Així doncs, si passejant has tingut la sort de ser sorprès per una d'aquestes criatures que han resistit al llarg de tants i tants anys, no dubtis, fes-ne una foto i envia'ns-la indicant la població on l'has vist i a quin lloc a: dracs.arreu@gmail.com.

D'aquesta manera entre tots anirem descobrint poc a poc, on s'han amagat durant tant de temps aquestes criatures tant fascinants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada