dissabte, 4 d’abril de 2015

Sant Jordi Casa de los Botines, Leon

La María Rodríguez ens fa arribar aquest drac preciós de la Casa de los Botines a Leon.

La casa de los Botines és un edifici d'estil modernista a la ciutat de Leon. Originalment era un magatzem comercial i una residència particular, construït per l'arquitecte Antoni Gaudí entre 1891 i 1894. El terme casa de los Botines, deriva del cognom del fundador de la societat, Joan Homs i Botinàs, empresari i comerciant català assentat a la capital lleonesa. 
L'estàtua és obra del col·laborador de Gaudí Lorenzo Matamala i Piñol (1856-1927). El model del cavaller Jordi va ser el mateix escultor, mentre que el drac va ser copiat d'un dels contraforts de la Sagrada Família. 

Aquesta estàtua té una història interessant al darrera, ja que durant molts anys va patir un fort deteriorament i quan finalment el van desmuntar per remodelar-lo, van trobar al seu interior un tub de plom que contenia els dos únics plànols existents de la Casa Botines i diferents exemplars del diari lleonès: "El campeón" amb notícies sobre el solar sobre el qual es va construir l'edifici.

Aquest drac mostra l'aspecte de sargantana o llangardaix, guardant així relació amb la manifestació més europeista de l'edat mitjana. Considerant que els dracs eren llangardaixos gegants. Cal explicar que les primeres explicacions dels dracs a Babilònia els descrivien com a serps gegants. Va ser molt més endavant que la concepció de drac va canviar. 


Frontal de Sant Jordi
Lateral esquerre de Sant Jordi


Lateral dret de Sant Jordi
Com sempre us deixem l'enllaç de la localització del drac. Només heu de clickar a la llegenda de la foto.

Localització del drac

Volem recordar-vos que si al vostre poble o ciutat heu localitzat un drac. Feu-li una o varies fotografies i envieu-nos-les amb la seva localització (adreça) a: dracs.arreu@gmail.com

Nosaltres ho publicarem.

Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada