dilluns, 20 de gener de 2014

Drac barana de ferro forjat

Avui la Begonya ens ha fet arribar aquest drac tan espectacular. 

Es tracta d'un drac que podem trobar al monestir de poblet. És de ferro forjat i forma tota una barana per unes escales. 

És un drac de cara europea, però de cos oriental, per tal de poder fer la seva funció. El cos allargat com si fos una serp, recorre tota la paret, acompanyant les escales. Podem observar com les potes són les fixacions a la paret. 

El més atractiu d'aquest drac, però, és la seva cua. Al final del cos del drac trobem una figura que representar el diable i que subjecte una altre drac (tot i que podria ser una serp). Amb aquesta simbologia, ens està dient que el drac és una representació del mateix dimoni.

Aquesta forja, amb tots aquests detalls, és molt interessant. Com dèiem al principi és un drac que barreja els dos estils més coneguts dels dracs. l'estil europeu amb la seva cara i la seva simbologia diabòlica i l'estil oriental, cos llarg i prim (us hem de recordar que en la cultura oriental els dracs tenen una simbologia de saviesa i bondat).Detall del cap del drac
Detall del cap del drac
Barana al llarg de les escales

Detall de la cua del drac amb el dimoni
 Com sempre us deixem l'enllaç de la situació del drac


Situació del drac

Recordeu que podeu fer com la Begonya. Si trobeu un drac i voleu que us el publiquem, feu-li unes fotos i envieu-nos-les amb la seva direcció al nostre correu: dracs.arreu@gmail.com i nosaltres ho publicarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada